Hypotheekbureau.nl
Hypotheek
Hypotheek
Financiele informatie

Verzekering vergelijken

 

Meer informatie over verzekeringen

 

Als u een huis koopt, bent u verplicht een aantal verzekeringen af te sluiten. Soms omdat dat wettelijk verplicht is, in andere gevallen omdat een hypotheekverstrekker het u oplegt. Andere verzekeringen zijn niet verplicht maar wel nuttig. Een overzicht.

 

Opstalverzekering

 

Deze verzekering dekt alle schade aan uw huis en alles wat op uw grond is gebouwd (brand, inbraak, storm, blikseminslag, het springen van de waterleiding). Sluit u een hypotheek af en de akte passeert bij de notaris dan is een opstalverzekering verplicht. Reden: de woning fungeert als onderpand voor de lening. Het is verstandig in deze verzekering een jaarlijkse indexering op te nemen, anders raakt u onderverzekerd. Bij de aankoop van een appartement moeten álle eigenaren een opstalverzekering hebben afgesloten. Het scheelt (veel) premie als de eigenaren dat gezamenlijk bij één maatschappij doen.

 

Inboedelverzekering

 

Hiermee dekt u zowel de schade aan als diefstal van roerende zaken. Deze verzekering is niet verplicht maar eigenlijk wel onmisbaar. Stel: u huis brandt af en u heeft wél een verplichte opstalverzekering maar geen inboedelverzekering, dan krijgt u alleen een vergoeding voor de afgebrande woning, niet voor uw inboedel. Het verzekerde bedrag moet voldoende zijn om de inboedel die verloren gaat te vervangen. De premie van de verzekering is mede afhankelijk van de regio waar u woont. Door toename van het aantal inbraken in grote steden geldt nu al in dertien steden een eigen risico van 250 Euro. In het algemeen dekt de verzekering de volgende schade: schade veroorzaakt door storm, regen, inbraak, diefstal, vandalisme, lekkage en schroeischade. De inboedelverzekering vergoedt doorgaans tot een maximum. Voor Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht gelden scherpere regels.

 

Aansprakelijkheidsverzekering

 

In vakjargon heet deze verzekering de WAP, de Wettelijke Aansprakelijkverzekering voor Particulieren. Het is een noodzakelijke verzekering voor huiseigenaren.
Omdat u ook aansprakelijk bent voor de schade die via het huis wordt aangericht (b.v. door een vallende dakpan) of die door u of uw gezinsleden in het verkeer worden aangericht. Deze polis dekt ook de kosten van juridisch verweer tegen al of niet gegronde aanspraken.

 

Overlijdensrisicoverzekering

 

Als u meer dan honderd procent van de executiewaarde leent, moet u voor dat meerdere bedrag altijd een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. De executiewaarde is doorgaans 60 procent van de waarde van de woning. Bij veel hypotheken is aan de financiering een hypotheek op basis van levensverzekering gekoppeld. Hiermee kunt u zowel overlijdensrisico als de gevolgen van arbeidsongeschiktheid dekken. Mocht u voor de einddatum van de hypotheek komen te overlijden dan wordt een bedrag uitgekeerd waarmee de gehele of een gedeelte van de hypotheek kan worden afgelast. Voordeel: nabestaanden worden dan niet met te zware lasten geconfronteerd.

 

Glasverzekering

 

De meeste opstalverzekeringen bieden dekking tegen schade aan ruiten. Het is wel raadzaam voor het duurdere glas-in-loodwerk en geslepen glas een aparte glasverzekering af te sluiten.

 

Hier kunt u gratis en vrijblijvende offerte aanvragen voor een verzekering. Het aanvragen van een offerte kost u nog geen twee minuten. U krijgt de offerte gratis en overzichtelijk thuis gestuurd. 

 

 

Taxatie nodig?

Vergelijk online de taxatietarieven

 

Verzekeringen

Vergelijking maken van verzekeringen

 

Bouw Keuring

Online een bouw keuring aanvragen

 

Notaris nodig?

Vergelijk online de notaristarieven

 

Makelaar zoeken

Op zoek naar een makelaar?


Nieuwbouw

Zoek koop en huur woningen en kavels

 

 

Partners

 

Hypotheekadviseurs zijn aangesloten bij

Erkend Hypotheekadviseur

B